5 manieren om jouw bedrijf online te wapenen tegen een nieuwe lockdown

De winkels mogen weer open. Een hele opluchting voor vele bedrijven. Maar wat als er in de toekomst opnieuw een lockdown of een verplichte sluiting plaats vindt? Wapen je bedrijf vandaag nog online en laat een nieuwe lockdown geen shutdown worden!

Winkels terug open

1. Maak een website

Een website is de online vertegenwoordiger van jouw winkel of bedrijf. Ben je via Google niet te vinden? Dan is de kans groot dat potentiële klanten gewoon naar een winkel surfen die wel vindbaar is op het net. Bekijk een website als een tweede etalage van je winkel en steek er voldoende tijd in. Houd klanten op de hoogte van nieuwtjes en overtuig ze op leuke manieren om bij jou te kopen. Heb je geen tijd voor het maken of onderhouden van een website? Wij zijn er voor je om die druk van je schouders te nemen.

2. Bied een webshop of service aan

In tijden van lockdown is een webshop de ideale redder in nood. Zo behoud je toch een bron van inkomsten. Maar ook naast de lockdown-periode is een webshop een enorme plus. Daarnaast kan je ook je diensten online ter beschikking stellen. Een potentiële klant zoekt vaak eerst online informatie op, vooraleer hij een beslissing maakt.

3. Hou je klanten online op de hoogte via sociale media

Of je nu een nieuw product hebt, of je moet je winkel genoodzaakt even sluiten: sociale media is the key om te communiceren met je klanten. Bereik je klanten meteen via een Facebook-pagina of een Instagram-profiel en hou ze op de hoogte van het reilen en zeilen van je winkel. Hoe meer volgers op je social media, hoe sneller mogelijke klanten geneigd zullen zijn om voor jouw bedrijf te kiezen. Je volgers nu al aansterken is dus zeker geen slecht idee!

4. Maak een klantenbestand waardoor je klanten kan bereiken tijdens lockdown

Geef klanten de mogelijkheid om zich in te schrijven voor een nieuwsbrief. Zo kan je hen ten allen tijde bereiken indien nodig. Je kan kan ook via deze weg een persoonlijke band opbouwen met je klant en hem overtuigen om opnieuw bij jou te kopen. Denk maar aan een cadeau op zijn of haar verjaardag, of exclusieve aanbiedingen. Tijdens een lockdown kan je zo ook het contact behouden met je klant.

5. Maak je online uitstraling even mooi als het interieur van je zaak

Een website die er slordig uitziet of niet up-to-date is schrikt mogelijke klanten af. Zorg er voor dat je website uitnodigt om verder een kijkje te nemen, net zoals de etalage van je winkel je mogelijke bezoeker uitnodigt om binnen te komen. Onderhoud ook je social media, niets is zo onaantrekkelijk als een Facebook-pagina met een laatste post die dateert van enkele maanden of zelfs jaren terug.

Heb je geen tijd om deze tips toe te passen of weet je niet hoe je er aan moet beginnen? Wij nemen met veel zorg en plezier dat werk op ons. Je hoeft je ook geen zorgen te maken om de kosten. Wij maken tijd om te kijken wat er binnen jouw budget past.

We hopen absoluut niet op een nieuwe lockdown, maar als die er toch komt ben je maar beter goed voorbereid!

Disclaimer

ONDERSTAANDE BEPALINGEN OMSCHRIJVEN DE VOORWAARDEN WAAROP U TOEGANG VERLEEND WORDT TOT DEZE WEBSITE

Wij bieden u deze website en de informatie op deze website aan op voorwaarde dat u, zonder enig voorbehoud, de voorwaarden op deze webpagina ‘Gebruiksvoorwaarden’ aanvaardt. Door de website en de informatie erop te consulteren, stemt u in met deze voorwaarden.

Informatie

Wij zijn op geen enkele manier aansprakelijk voor enige schade die zou kunnen voortvloeien uit enig gebruik van de informatie op deze website. Elk gebruik dat u maakt van de informatie op deze website is volledig op eigen risico.

Links en verwijzingen

Deze website bevat hyperlinks naar andere websites en verwijzingen naar andere informatiebronnen. Deze links en informatiebronnen worden u enkel ter informatie ter beschikking gesteld. Wij controleren deze websites en de informatie die zich daarop bevindt niet, en kunnen u dus geen enkele garantie bieden over de kwaliteit en/of volledigheid van deze informatie. Wij zijn niet aansprakelijk voor enige schade die zou kunnen voortvloeien uit het consulteren van informatie die zich op andere websites of bij andere informatiebronnen in het algemeen bevindt, en waarnaar wij verwijzen. Indien u op uw eigen website hyperlinks naar deze website wilt creëren, vragen wij u eerst contact met ons op te nemen.

Intellectuele eigendomsrechten

U hebt het recht om de informatie op deze website voor persoonlijk gebruik te downloaden en te reproduceren, overeenkomstig de bepalingen van de Wet van 30 juni 1994 betreffende het auteursrecht en de naburige rechten. Wij behouden alle intellectuele eigendomsrechten op de website zelf, alsook op de ter beschikking gestelde informatie.

Bescherming van de persoonsgegevens

De van u ontvangen gegevens worden opgenomen in de bestanden en dienen enkel om de door u gevraagde informatie te verstrekken. Overeenkomstig de wet van 8 december 1992 betreffende de verwerking van persoonsgegevens heeft u het recht uw persoonlijke gegevens te raadplegen en, indien nodig, te verbeteren.

DELTA SERVICES TROCH B.V.B.A.

Gentsesteenweg 260
9420 Erpe-Mere
Ond. nr: BE0469.209.487
RPR AALST
T: 053/70.12.50