Met deze 6 tools en tips werk je efficiënt van thuis uit

Thuiswerken

Ook voor ons was het even aanpassen. In plaats van de dag samen te starten met een koffie en nadien naast elkaar aan de slag te gaan, gebeurt dat nu allemaal van op een afstand. Het was zoeken naar de juiste manier van communicatie onderling, maar we zijn er in geslaagd om een goede samenwerking te ontwikkelen.

We helpen Uw Firma dan ook graag met enkele nuttige tips om ook Uw Firma van een goede samenwerking met werknemers te voorzien.

Thuiswerken

Een vlotte samenwerking,
zelfs op afstand!

1. TeamViewer

Dankzij deze handige tool kan je van op afstand het scherm van je collega bedienen. Zit je collega met een vraag of lukt iets niet naar wens? Teleporteer jezelf dan even virtueel naar zijn of haar huiskamer en los het probleem via zijn of haar computerscherm op. Je collega kan dan alles mee volgen op zijn scherm. Als je zelf met een vraag zit, werkt dit natuurlijk ook!

2. Chrome Remote Desktop of LogMeIn

Ook via deze weg kan je je collega’s toegang geven tot je computer of andersom. Daarnaast kan je ook je telefoon of tablet koppelen met deze tools, zodat je je computer kan beheren waar en wanneer je maar wil.

3. Microsoft Whiteboard

Dit digitaal canvas kan je handig op weg helpen tijdens online brainstorms of vergaderingen. Laat je creativiteit de vrije loop en vul elkaar aan waar nodig.

4. Line

Hou je je WhatsApp liever voor vrienden en familie? Installeer dan deze gratis app. Het werkt ongeveer hetzelfde als WhatsApp, maar je houdt zo de gesprekken wel gescheiden van je privé. Je kan dus via deze app ook gemakkelijk videochatten, bellen of sms’en en ook groepsgesprekken aan gaan. Daarnaast is Line ook gebruiksvriendelijker op je computer dan WhatsApp. Je hoeft je niet steeds opnieuw aan te melden en je smartphone moet zelfs niet altijd bij de hand te zijn. Daarnaast kan je ook makkelijk je computerscherm delen, zodat je medewerkers goed kunnen volgen als je iets uitlegt aan de hand van online content.

5. Communiceer

Laat je collega’s weten wanneer je een vrije dag hebt of bijvoorbeeld middagpauze, zodat ze je die vrije periode kunnen gunnen. Je kan dat doen aan de hand van een schema. Probeer elkaar ook te blijven betrekken bij elkaars werk, zodat je je niet eenzaam begint te voelen achter je computerscherm. Dat kan door middel van brainstormsessies, online vergaderingen of zelfs een online koffiepauze, waarbij jullie samen genieten van een rustig moment.

6. Ontspan tijdig

Het is heel verleidelijk om ’s avonds nog snel even iets af te werken. Voor je het weet ben je een uurtje of twee later en blijft er van je vrije avond niets meer over. Baken voor jezelf dus periodes af waarin je niet en wel werkt en probeer je er zo goed mogelijk aan te houden. Neem ook voldoende pauzes om met een fris brein opnieuw aan je werk te beginnen. Een loop- of fietstochtje doorheen de middag kan wonderen doen!

Disclaimer

ONDERSTAANDE BEPALINGEN OMSCHRIJVEN DE VOORWAARDEN WAAROP U TOEGANG VERLEEND WORDT TOT DEZE WEBSITE

Wij bieden u deze website en de informatie op deze website aan op voorwaarde dat u, zonder enig voorbehoud, de voorwaarden op deze webpagina ‘Gebruiksvoorwaarden’ aanvaardt. Door de website en de informatie erop te consulteren, stemt u in met deze voorwaarden.

Informatie

Wij zijn op geen enkele manier aansprakelijk voor enige schade die zou kunnen voortvloeien uit enig gebruik van de informatie op deze website. Elk gebruik dat u maakt van de informatie op deze website is volledig op eigen risico.

Links en verwijzingen

Deze website bevat hyperlinks naar andere websites en verwijzingen naar andere informatiebronnen. Deze links en informatiebronnen worden u enkel ter informatie ter beschikking gesteld. Wij controleren deze websites en de informatie die zich daarop bevindt niet, en kunnen u dus geen enkele garantie bieden over de kwaliteit en/of volledigheid van deze informatie. Wij zijn niet aansprakelijk voor enige schade die zou kunnen voortvloeien uit het consulteren van informatie die zich op andere websites of bij andere informatiebronnen in het algemeen bevindt, en waarnaar wij verwijzen. Indien u op uw eigen website hyperlinks naar deze website wilt creëren, vragen wij u eerst contact met ons op te nemen.

Intellectuele eigendomsrechten

U hebt het recht om de informatie op deze website voor persoonlijk gebruik te downloaden en te reproduceren, overeenkomstig de bepalingen van de Wet van 30 juni 1994 betreffende het auteursrecht en de naburige rechten. Wij behouden alle intellectuele eigendomsrechten op de website zelf, alsook op de ter beschikking gestelde informatie.

Bescherming van de persoonsgegevens

De van u ontvangen gegevens worden opgenomen in de bestanden en dienen enkel om de door u gevraagde informatie te verstrekken. Overeenkomstig de wet van 8 december 1992 betreffende de verwerking van persoonsgegevens heeft u het recht uw persoonlijke gegevens te raadplegen en, indien nodig, te verbeteren.

DELTA SERVICES TROCH B.V.B.A.

Gentsesteenweg 260
9420 Erpe-Mere
Ond. nr: BE0469.209.487
RPR AALST
T: 053/70.12.50